Pohjanmaan kissayhdistyksen
64. ja 65. kansainvälinen kissanäyttely Lapualla 12.-13.05.2018

 

Näyttelypaikka: Lapuan Patruuna-Areena, Kustaa Tiitun tie 12, 62100 Lapua
Avoinna yleisölle: Molempina päivinä klo 10.00-15.00
Eläinlääkärintarkastus: lauantaina 8.30-10.00, sunnuntaina 8.00-9.00 Kaksi erillistä näyttelyä, kaikki kategoriat ja kotikissat molempina päivinä.
Arvostelu alkaa: lauantaina klo 10.30, sunnuntaina klo 9.30
Näyttely päättyy: lauantaina viimeistään klo 16.00 ja sunnuntaina klo 15.00
Näytteilleasettajista ne, joiden kilpailu on ohi, voivat poistua lauantaina klo 16.00 ja sunnuntaina klo 15.00 vaikka paneeli olisi kesken.

Eläinlääkärintarkistus / ilmoittautuminen / seuralaiskissat:
Esitä kissasi rokotustodistukset, mahdollinen rekisterikirja sekä valkoisilta kissoilta kuulotodistus eläinlääkärin assistentille. Näyttelyssä noudatetaan FIFe:n ja Kissaliiton näyttelysääntöjä. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Sääntö ei koske ennen 1.1.2002 syntyneitä kissoja. Seuralaiskissasta veloitamme 5€ maksun. Vain näyttelypäällikölle etukäteen ilmoitetut seuralaiskissat mahtuvat näyttelypaikalle.
Vahvistuskirjeitä ei palauteta, vaan paikallaolotietosi merkitään sisääntullessasi. Muistathan ilmoittaa jos olet molempina päivinä, tai jos joku kissoistasi on abs.  Sisääntullessasi saat näyttelyluettelon.

Rokotukset:

Kissalla on oltava eläinlääkärin merkinnän mukaan voimassaoleva kissarutto- ja kissaflunssarokotus. Kissarutto- ja kissaflunssarokotukset on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä. Näyttelyyn tulevilla kissoilla rokotuksen on oltava annettu viimeistään 27.04.2018. Ensimmäisen kerran annettu kissaflunssarokotus on voimassa vasta tehosteen jälkeen, joka on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä. Mikäli olet rokotussäännöistä epävarma, tarkista ne hyvissä ajoin omasta yhdistyksestäsi.

Häkit:
HUOM! Häkkipöydät on järjestetty kategorioittain, Häkkien koot ovat 65 x 65 x 56 cm, ei kaksoishäkkejä. Ota kissallesi mukaan omat aterioimis- ja saniteettiastiat. Lauantai-iltana omat häkit/häkkiverhot saa jättää paikalleen. Sunnuntaina tulevat valitsevat oman paikan osallistuvan kissan kategorian kohdalta. Muistathan jättää häkin ja sen ympäristön siistiksi näyttelyn päätyttyä! Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä näyttelypäällikköön.

Näyttelymme pystytystalkoot ovat perjantaina klo 16 alkaen ja purkutalkoot sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Apusi on tervetullutta!
Mikäli osallistut perjantaina pystytystalkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Häkkilaput näyttelyssä. Kissan osallistumisnumerolappu on kaksiosainen. Suurempi osa lapusta on kiinnitettävä näyttelyhäkkiin, tämä EI SAA NÄKYÄ TUOMAREILLE! Pienempi osa on käytettävissä tuomarilla käyntiin.

Ethän koske kissoihin ilman omistajan lupaa!

Junalla lauantaina tulevat näytteilleasettajat huomio! Ilmoitathan tietosi ja tuloaikasi näyttelypäälliköllemme nayttelypaallikko@pohkis.fi jotta varmasti ehdit mukaan näyttelyyn.

Näyttelytilana toimii urheiluhalli. Patruuna-Areena suojaa tekonurmen muovilla, otathan tämän huomioon kenkävalinnassasi. Korkea- ja kapeakorkoisten kenkien käyttöä pyydetään välttämään!

Lauantain lelukissakisa: Lauantaina järjestämme lapsille lelukissa-kilpailun. Sinikka Luoma arvostelee perheen pienimpien lelukissoja klo 13:00
Sunnuntain Emo-Jälkeläinen -kisa: Järjestämme sunnuntaina äitienpäivän kunniaksi leikkimielisen ”Emo ja Jälkeläinen” –kilpailun. Saamme ilmoittautumisista kilpailijaparit. Mikäli et halua osallistua ko. kilpaan, ilmoitathan joko etukäteen nayttelysihteeri@pohkis.fi tai aamulla sihteeristöön. Jokainen emo ja jälkeläinen-kilpailuun osallistuva käy sunnuntain aikana esittäytymässä SSESY:n pisteellä, jolloin kissat kilpailunumeroineen kuvataan. Seinäjoen Seudun eläinsuojeluyhdistys SSESY’n edustajat valitsevat kilpailun voittajan 5’stä finaaliin valitusta parista.

Arvostelu:
Kissan omistaja tai hänen valtuuttama (vähintään 15-vuotias) henkilö voi esitellä kissan tuomarille. Arvostelun aikana tuomaripöydän ääressä saa olla maksimissaan kaksi henkilöä. Assistentti auttaa tarvittaessa ja esittelee kissan, ellei kissan omistaja ole paikalla tai häntä ei löydetä ajoissa. Tuomaria ei tule puhutella arvostelun aikana mutta hänen kysymyksiinsä voi vastata lyhyesti. Huolehdithan, että kissasi on ajoissa arvostelevan tuomarin luona.

Valmistuminen:

Mikäli kissasi valmistuu näyttelyssämme, ilmoita asiasta sihteeristöön heti kissan arvostelun jälkeen. Erityisen tärkeää tämä on lauantaina, jotta kissa kilpailee sunnuntaina varmasti oikeassa luokassa. Omakissassa olevat aiemmat sertit huomioidaan, ilmoita Omakissan kautta mahdolliset ulkomaan sertit ennen näyttelyä.
Näyttelyssä valitaan kaksi parasta kotikissaa vain, jos ilmoittautuneita kotikissoja on vähintään kymmenen. Muuten näyttelyssä valitaan yksi näyttelyn paras kotikissa.

Yleistä:

· Muista leikata kissasi kynnet ennen näyttelyä.
· Kissan trimmaus tehdään jo kotona (mm. silmien ja korvien puhdistus sekä turkinhoito).
· Kissan on oltava näyttelypaikalla koko näyttelyn ajan.
· Poistumislupa-anomukset jätetään ruusuke/info-pöytään aamulla ennen arvostelujen alkamista.

Huom muuttunut sääntö: NTK tiedote 4/2016: Kissojen tulee olla näyttelypaikalla näyttelyn päättymiseen asti. Kissan aikaisempaan poisviemiseen on anottava kirjallisesti lupa näyttelyjohdolta ennen arvostelun alkua. Mikäli poistumislupaa on haettu, kissa ei voi osallistua tuomarin paras valintaan. NÄYTTEILLEASETTAJA: Mikäli anot kissallesi poistumislupaa näyttelystä, se ei voi osallistua tuomarin paras -valintaan. Mikäli paneelissa on kissa, jolle on haettu poistumislupa, voidaan sen näyttelytulos hylätä.

Muistutus kontrasigneerauksesta:
Näyttelysäännöt 6.10:
Mikäli vaatimus eri tuomareiden määrästä – kuten on säädetty kohdissa 4.2, 4.3, 4.4 ja 4.5 – ei täyty, voi näytteilleasettaja pyytää tuomaria, joka on jo aiemmin myöntänyt kissalle saman sertifikaatin ja joka arvostelee kissan uudelleen samassa luokassa, pyytämään kontrasigneerauksen toiselta näyttelyssä toimivalta pätevältä tuomarilta. Kissan omistaja on velvollinen huolehtimaan kissan tarvitsemasta kontrasigneerauksesta.

Saavuttaakseen tittelin kissalle tulee olla myönnetty sertifikaatteja seuraavasti:
4.2 Champion tai Premior • 3 (kolmelta) eri tuomarilta
4.3 International Champion- tai International Premior • 3 (kolmelta) eri tuomarilta
4.4 Grand International Champion- tai Grand International Premior • vähintään 3 (kolmelta) eri tuomarilta, vähintään 3 (kolmessa) eri maassa TAI • vähintään 4 (neljältä) eri tuomarilta, vähintään 2 (kahdessa) eri maassa
4.5 Supreme Champion- tai Supreme Premior • vähintään 3 (kolmelta) eri tuomarilta, vähintään 3 (kolmessa) eri maassa TAI • vähintään 6 (kuudelta) eri tuomarilta, vähintään 2 (kahdessa) eri maassa

Vaihdamme halutessasi täyden leimakorttisi leimakoodiin.
Seuraavan kerran näyttelyymme ilmoittautuessasi valitse leimakoodi-maksu, kirjoita koodi ”Lisätietoja yhdistykselle”-kohtaan.
Koodia ei tarvitse postittaa (säästät leimakorttimaksutapaan verrattuna postimaksun, eikä pelkoa postissa katoamisesta), lisäksi hyväksyminen nopeutuu. Koodi on kertakäyttöinen: yksi ilmoittautuminen / koodi. Kun ilmoittautuminen muuttuu ilmoittautunut-tilasta hyväksytty-tilaan, saat heittää koodilapun pois. 

Lisätietoja: www.pohkis.fi, Facebook ja show.pohkis@gmail.com.

Huom! Hygieniasyistä valjastelu näyttelyssämme on kielletty!