Pohjanmaan kissayhdistyksen
66. ja 67. kansainvälinen kissanäyttely Kokkolassa 09.-10.03.2019

 
>>tulostettava info<<

Näyttelypaikka: Kokkolan  Urheilutalo,  Vapaudentie,  67100  Kokkola
Kahdensertin näyttelyJaetut kaksi näyttelyä:
* kategoriat 2, 3, ja kotikissat lauantaina
* kategoriat 1 ja 4 sunnuntaina

Eläinlääkärintarkistus / ilmoittautuminen / seuralaiskissat:
Esitä kissasi rokotustodistukset, mahdollinen rekisterikirja sekä valkoisilta kissoilta kuulotodistus eläinlääkärin assistentille. Näyttelyssä noudatetaan FIFe:n ja Kissaliiton näyttelysääntöjä. Kaikilla näyttelyyn osallistuvilla kissoilla on oltava mikrosiru. Sääntö ei koske ennen 1.1.2002 syntyneitä kissoja. Seuralaiskissasta veloitamme 5€ maksun. Vain näyttelypäällikölle etukäteen ilmoitetut seuralaiskissat mahtuvat näyttelypaikalle.
Vahvistuskirjeitä ei palauteta, vaan paikallaolotietosi merkitään sisääntullessasi. Muistathan ilmoittaa jos olet molempina päivinä, tai jos joku kissoistasi on abs.

Rokotukset:

Kissalla on oltava eläinlääkärin merkinnän mukaan voimassaoleva kissarutto- ja kissaflunssarokotus. Kissarutto- ja kissaflunssarokotukset on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä. Näyttelyyn tulevilla kissoilla rokotuksen on oltava annettu viimeistään 22.02.2019. Ensimmäisen kerran annettu kissaflunssarokotus on voimassa vasta tehosteen jälkeen, joka on annettava vähintään 15 vuorokautta ennen näyttelyä. Mikäli olet rokotussäännöistä epävarma, tarkista ne hyvissä ajoin omasta yhdistyksestäsi.

Häkit:
HUOM! Häkkipöydät on järjestetty kategorioittain, Häkkien koot ovat 65 x 65 x 56 cm, ei kaksoishäkkejä. Ota kissallesi mukaan omat aterioimis- ja saniteettiastiat. Muistathan jättää häkin ja sen ympäristön siistiksi näyttelyn päätyttyä! Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä näyttelypäällikköön.

Näyttelymme pystytystalkoot ovat perjantaina klo xx alkaen ja purkutalkoot sunnuntaina heti näyttelyn päätyttyä. Apusi on tervetullutta!
Mikäli osallistut perjantaina pystytystalkoisiin, voit sisustaa kissasi häkin jo silloin.

Häkkilaput näyttelyssä: Kissan osallistumisnumerolappu on kaksiosainen. Suurempi osa lapusta on kiinnitettävä näyttelyhäkkiin, tämä EI SAA NÄKYÄ TUOMAREILLE! Pienempi osa on käytettävissä tuomarilla käyntiin.

Ethän koske kissoihin ilman omistajan lupaa!

Junalla tulevat näytteilleasettajat huomio! Ilmoitathan tietosi ja tuloaikasi näyttelypäälliköllemme nayttelypaallikko@pohkis.fi jotta varmasti ehdit mukaan näyttelyyn.

Näyttelytilana toimii urheiluhalli.

Arvostelu:
Kissan omistaja tai hänen valtuuttama (vähintään 15-vuotias) henkilö voi esitellä kissan tuomarille. Arvostelun aikana tuomaripöydän ääressä saa olla maksimissaan kaksi henkilöä. Assistentti auttaa tarvittaessa ja esittelee kissan, ellei kissan omistaja ole paikalla tai häntä ei löydetä ajoissa. Tuomaria ei tule puhutella arvostelun aikana mutta hänen kysymyksiinsä voi vastata lyhyesti. Huolehdithan, että kissasi on ajoissa arvostelevan tuomarin luona.


Valmistuminen:

Mikäli kissasi valmistuu näyttelyssämme, ilmoita asiasta sihteeristöön heti kissan arvostelun jälkeen. Ilmoita sihteeristöön myös, mikäli kissasi on päivän toisessa näyttelyssä abs (esim sertijumi). Omakissassa olevat aiemmat sertit huomioidaan, ilmoita Omakissan kautta mahdolliset ulkomaan sertit ennen näyttelyä.
Näyttelyssä valitaan kaksi parasta kotikissaa vain, jos ilmoittautuneita kotikissoja on vähintään kymmenen. Muuten näyttelyssä valitaan yksi näyttelyn paras kotikissa.

Yleistä:

· Muista leikata kissasi kynnet ennen näyttelyä.
· Kissan trimmaus tehdään jo kotona (mm. silmien ja korvien puhdistus sekä turkinhoito).
· Kissan on oltava näyttelypaikalla koko näyttelyn ajan.
· Poistumislupa-anomukset jätetään ruusuke/info-pöytään aamulla ennen arvostelujen alkamista.

Huom muuttunut sääntö: NTK tiedote 4/2016: Kissojen tulee olla näyttelypaikalla näyttelyn päättymiseen asti. Kissan aikaisempaan poisviemiseen on anottava kirjallisesti lupa näyttelyjohdolta ennen arvostelun alkua. Mikäli poistumislupaa on haettu, kissa ei voi osallistua tuomarin paras valintaan. NÄYTTEILLEASETTAJA: Mikäli anot kissallesi poistumislupaa näyttelystä, se ei voi osallistua tuomarin paras -valintaan. Mikäli paneelissa on kissa, jolle on haettu poistumislupa, voidaan sen näyttelytulos hylätä.

Muistutus kontrasigneerauksesta:
Näyttelysäännöt 6.10:
Mikäli vaatimus eri tuomareiden määrästä – kuten on säädetty kohdissa 4.2, 4.3, 4.4 ja 4.5 – ei täyty, voi näytteilleasettaja pyytää tuomaria, joka on jo aiemmin myöntänyt kissalle saman sertifikaatin ja joka arvostelee kissan uudelleen samassa luokassa, pyytämään kontrasigneerauksen toiselta näyttelyssä toimivalta pätevältä tuomarilta. Kissan omistaja on velvollinen huolehtimaan kissan tarvitsemasta kontrasigneerauksesta.

Saavuttaakseen tittelin kissalle tulee olla myönnetty sertifikaatteja seuraavasti:
4.2 Champion tai Premior • 3 (kolmelta) eri tuomarilta
4.3 International Champion- tai International Premior • 3 (kolmelta) eri tuomarilta
4.4 Grand International Champion- tai Grand International Premior • vähintään 3 (kolmelta) eri tuomarilta, vähintään 3 (kolmessa) eri maassa TAI • vähintään 4 (neljältä) eri tuomarilta, vähintään 2 (kahdessa) eri maassa
4.5 Supreme Champion- tai Supreme Premior • vähintään 3 (kolmelta) eri tuomarilta, vähintään 3 (kolmessa) eri maassa TAI • vähintään 6 (kuudelta) eri tuomarilta, vähintään 2 (kahdessa) eri maassa

Vaihdamme halutessasi täyden leimakorttisi leimakoodiin.
Seuraavan kerran näyttelyymme ilmoittautuessasi valitse leimakoodi-maksu, kirjoita koodi ”Lisätietoja yhdistykselle”-kohtaan.
Koodia ei tarvitse postittaa (säästät leimakorttimaksutapaan verrattuna postimaksun, eikä pelkoa postissa katoamisesta), lisäksi hyväksyminen nopeutuu. Koodi on kertakäyttöinen: yksi ilmoittautuminen / koodi. Kun ilmoittautuminen muuttuu ilmoittautunut-tilasta hyväksytty-tilaan, saat heittää koodilapun pois. 

Lisätietoja: www.pohkis.fi, Facebook ja show.pohkis@gmail.com.

Huom! Hygieniasyistä valjastelu näyttelyssämme on kielletty!